Emojier.dk/Hvad betyder?/Forskellige smileys

Hvad betyder alle smileys?

Den første ting at tænke på når man taler om emojis er nok de forskellige gule ansigter, som hver især udstråler forskellige følelser, adfærd eller fænomener. Nedenfor har vi samlet en liste over oplysninger om de forskellige emojier, der tilhører denne kategori.

Hvad betyder 😀

Grinende ansigt

Denne emoji er en af de klassiske emoji, et gul ansigt med enkle åbne øjne og et bredt smil med den øverste tandlinie synlig. Bruges primært til at formidle glæde.

Læs mere: Emoji 😀 Grinende ansigt


Hvad betyder 😃

Grinende med åben mund

Denne emoji er en af de mest almindelige emoji, det velkendte gule ansigt med det store smil og de store lykkelige øjne. Næsten griner, med den øverste række emoji synlig for verden at se. Specielt formidler generel glæde og svarer ofte til den tekstbaserede smiley :D.

Læs mere: Emoji 😃 Grinende med åben mund


Hvad betyder 😄

Grinende ansigt med sammenknebne øjne

Denne emoji er en af de rigtige klassikere, et stort gult ansigt med et gigantisk smil og øjne, som selv de smiler. Giver let og humoristisk glæde.

Læs mere: Emoji 😄 Grinende ansigt med sammenknebne øjne


Hvad betyder 😁

Grinende ansigt med smilende øjne

En dejlig og varm emoji at udstråle en tilfreds taknemmelighed, smilende øjne med en stor skinnende smilende mund, hvor alle tænderne er synlige.

Læs mere: Emoji 😁 Grinende ansigt med smilende øjne


Hvad betyder 😆

Grinende ansigt med helt lukkede øjne

Et stort gult ansigt med snoet øjne formet som en X og et stort åbent smil, formidler normalt elation i kombination med latter eller glimt i øjet. I tekstbaseret smileyform svarer emojin til xD eller ><.

Læs mere: Emoji 😆 Grinende ansigt med helt lukkede øjne


Hvad betyder 😅

Grinende ansigt med sammenknebne øjne og sveddråber

Et gul ansigt med et stort åbent smil og smilende øjne, samt en sved dråbe over venstre udøvet (normalt). Denne emoji bruges primært til at formidle, at noget var tæt på øjet eller nervøsitet. Kan nogle gange også bruges til at formidle sved i forbindelse med motion.

Læs mere: Emoji 😅 Grinende ansigt med sammenknebne øjne og sveddråber


Hvad betyder 😂

Ansigt med glædestårer

Et stort gult ansigt med et kæmpe og hævet øjenbryn med smilende øjne, der griner så hårdt, at de græder. Bruges primært til at udtrykke, at noget er meget sjovt.

Læs mere: Emoji 😂 Ansigt med glædestårer


Hvad betyder 🤣

Ruller grinende rundt på gulvet - ansigt

Et gult ansigt på skråningen med en X-formet øjne og et stort smil, der griner, så tårerne flyder. Bruges hovedsagelig til at udtrykke, at noget er skørt sjovt, er akronymet ellers forbundet med denne emoji ROFL (Rolling On the Floor Laughing).

Læs mere: Emoji 🤣 Ruller grinende rundt på gulvet - ansigt


Hvad betyder ☺️

Smilende ansigt

En yderst klassisk smiley mand. Med rosenrøde kinder, et beskedent smil og bløde lukkede øjne, giver denne emoji en varm og positiv følelse, glæde, kærlighed og lykke.

Læs mere: Emoji ☺️ Smilende ansigt


Hvad betyder 😊

Smilende ansigt med sammenknebne øjne

Dette er en af de virkelig klassiske emojier. Et stort gult ansigt med smilende øjne og en lukket men smilende mund, der åbner i rosenrøde kinder. Bruges til at udtrykke glæde, varme og positive følelser. I smiley form ser denne emoji som regel ud: ^^

Læs mere: Emoji 😊 Smilende ansigt med sammenknebne øjne


Hvad betyder 😇

Smilende ansigt med glorie

Et gul ansigt med smilende øjne og et lukket smil med en blå halo over hovedet. Normalt brugt til at repræsentere ængstelig adfærd, f.eks. velgørenhed eller lignende, men kan også bruges til at udtrykke en ondskabsadfærd, eller at du har uheld på farten.

Læs mere: Emoji 😇 Smilende ansigt med glorie


Hvad betyder 🙃

Omvendt ansigt

Et gulligt gul opad med enkle åbne øjne og et smalt og lukket, ret neutralt, smil. Bruges hovedsagelig til at udtrykke ironi, sarkasme, joke, general tokerry eller noget synes på hovedet. Kan i nogle henseender ligestilles med emoticon shruggie: ¯ \ _ (ツ) _ / ¯.

Læs mere: Emoji 🙃 Omvendt ansigt


Hvad betyder 😉

Blinkende ansigt

En virkelig klassisk emoji. Et gult ansigt med et uforskammet smil og et øje, der blinker, skildrer normalt dette gennem venstre øje. Oftest bruges til at udtrykke humor eller legetøj, men bruges også ofte til at udtrykke ironi. Emoticon-varianten af denne emoji er den klassiske ;)

Læs mere: Emoji 😉 Blinkende ansigt


Hvad betyder 😌

Lettet ansigt

Et gult ansigt med bløde lukkede øjne, lidt hævede øjenbryn og et omhyggeligt smil. Emoyen giver næsten indtryk af et mildt suk, hvilket resulterer i generelt rolige og tilfredse følelser. Også nogle gange brugt til at formidle generel glæde, at noget, der kunne være gået galt, går alligevel i vejen.

Læs mere: Emoji 😌 Lettet ansigt


Hvad betyder 😍

Smilende ansigt med hjerteformede øjne

Et gul ansigt med et åbent smil og store røde hjerteformede øjne. Specielt formidler meget stærke følelser af kærlighed og lidenskab, eller endda beundring. Bruges primært til at udtrykke, at du virkelig elsker nogen, eller en ting eller gadget.

Læs mere: Emoji 😍 Smilende ansigt med hjerteformede øjne


Hvad betyder 🥰

Smilende ansigt med hjerter

Et gult ansigt med smilende øjne og et lukket forsigtigt smil og røde læber, omgivet af flere røde hjerter, der flyder rundt om hovedet. Udtrykker en sværm af forskellige følelser relateret til glæde, kærlighed og hengivenhed.

Læs mere: Emoji 🥰 Smilende ansigt med hjerter


Hvad betyder 😘

Ansigt, der sender et kys

Denne emoji er en ekte klassiker. Et gult ansikt som blinker med ett øye og har munnen formet som en fitte, med et hjerte som flyr fra munnen, et ekte kyss. Ofte brukes til å uttrykke kjærlighet og omtenksomhet på en flørtende, eller til og med lekfull måte.

Læs mere: Emoji 😘 Ansigt, der sender et kys


Hvad betyder 😗

Kyssende ansigt

En klassisk emoji, et gul ansigt med enkle åbne øjne og læber formet som et fisse, der giver et kys. Brugt til let og mildt at udtrykke følelser af kærlighed og hengivenhed.

Læs mere: Emoji 😗 Kyssende ansigt


Hvad betyder 😙

Kyssende ansigt med sammenknebne øjne

En klassisk emoji bestående af et gult ansigt med smilende øjne og læber formet som et mundstykke, der udtrykker varme følelser af kærlighed og hengivenhed.

Læs mere: Emoji 😙 Kyssende ansigt med sammenknebne øjne


Hvad betyder 😚

Kyssende ansigt med lukkede øjne

En hyggelig emoji bestående af et gult ansigt med smilende øjne, rosenrøde kinder og læber formet som et mundstykke, der udtrykker varme følelser af kærlighed og kærlighed.

Læs mere: Emoji 😚 Kyssende ansigt med lukkede øjne


Hvad betyder 😋

Smilende ansigt, der slikker sig om munden

En populær emoji med smilende øjne og et stort lukket smil med tungen ud fra et hjørne, næsten som at slikke læberne efter at have tygget noget godt. Ofte bruges det til at udtrykke, at en skål er lækker, men kan også bruges til at udtrykke den, man mener, at en anden person er en rigtig godbid.

Læs mere: Emoji 😋 Smilende ansigt, der slikker sig om munden


Hvad betyder 😛

Ansigt, der rækker tunge

Et gult ansigt med små, men åbne øjne, og et stort grin spænder tungen på en legende måde. Bruges primært til at udtrykke mildere ironi eller sarkasme, men ofte endda galskab blandet med glæde.

Læs mere: Emoji 😛 Ansigt, der rækker tunge


Hvad betyder 😝

Ansigt, der rækker tunge og har sammenknebne øjne

En gul ansigt komprimerede øjne formet som en X og et stort smil med tungen fremspringende gennem munden på en glatende måde. Bruges primært til at udtrykke sans for humor og følelser af humor, spænding og lykke.

Læs mere: Emoji 😝 Ansigt, der rækker tunge og har sammenknebne øjne


Hvad betyder 😜

Blinkende ansigt, som rækker tunge

Et gult ansigt med en fremspringende tunge som læbe og et øje, der er lukket, som om det blinker. Bruges hovedsageligt til at formidle følelser, at noget er sjovt eller skørt, eller at man er sjovt sundt.

Læs mere: Emoji 😜 Blinkende ansigt, som rækker tunge


Hvad betyder 🤪

Fjoget ansigt

Denne emoji bør repræsentere en person, der gør et sjovt ansigt. Med det store smil og den fremspringende tunge (på de fleste platforme), ledsaget af de forskellige store hvide øjne med øjne i forskellige retninger, giver emojin virkelig udtryk for at være skør!

Læs mere: Emoji 🤪 Fjoget ansigt


Hvad betyder 🧐

Ansigt med monokel

Et gult ansigt med lidt buede øjenbryn og en let skrå mund, et øje er forsynet med en monokel, hvilket giver indtryk af, at noget er under kontrol. Bruges primært til at formidle, at nogen er efterladende eller spørgsmålstegn ved noget, den ene er skeptisk og ønsker at undersøge noget nærmere. Kan også bruges til at formidle selvtilfredshed eller en følelse af at være sofistikeret.

Læs mere: Emoji 🧐 Ansigt med monokel


Hvad betyder 🤓

Nørdet ansigt

Et gult ansigt forsynet med beskyttelsesbriller med tykt sort ramme, typiske nerdbriller og et lille ubekymret smil med fremspringende tænder. Bruges primært til at udtrykke nørdhed i positiv forstand, f.eks. en person, der er meget teknisk bevidst eller har meget viden eller engagement i noget - hvad enten det handler om skole eller sport.

Læs mere: Emoji 🤓 Nørdet ansigt


Hvad betyder 😎

Smilende ansigt med solbriller

En klassisk emoji der for det meste repræsenterer en person, der virkelig føler sig cool, med et lukket og lykkeligt smil og sort solbriller af Wayfarer type. Også ofte brugt til at udtrykke selvtillid, holdning eller at du er virkelig tilfreds med noget ..

Læs mere: Emoji 😎 Smilende ansigt med solbriller


Hvad betyder 🤩

Ansigt med stjerner i øjnene

På engelsk er denne emoji undertiden kaldet Star-Struck, som refererer til noget, du bliver, når du ser en berømthed, f.eks. en skuespiller eller en musikartner. Tanken er, at det gigantiske smil og stjernerne foran øjnene burde udtrykke undre, fascination eller at man udtrykker beundring og er imponeret.

Læs mere: Emoji 🤩 Ansigt med stjerner i øjnene


Hvad betyder 😏

Ansigt med smørret grin

Dette er en klassisk emoji, der ofte bruges til at udtrykke ondskab eller list. Med det klassiske smil på skråningen formidler de blinkende øjne, der ser ud til siden og de hævede øjenbryn, virkelig, at personen har noget ondt i bevægelse. Emoji bruges ofte ikke uventet ofte som flirteværktøjer.

Læs mere: Emoji 😏 Ansigt med smørret grin


Hvad betyder 😒

Ufornøjet ansigt

Et gult ansigt med lidt hævede øjenbryn og en lille næse og øjne, der ser lidt utilfredse til side. Ofte bruges til at udtrykke forskellige negative følelser som f.eks. irritation, utilfredshed, være sur eller skeptisk over for noget (ofte en person).

Læs mere: Emoji 😒 Ufornøjet ansigt


Hvad betyder 😞

Skuffet ansigt

Et gult ansigt med store, dystre, lukkede triste øjne og en sur mund. Emoyen ser virkelig ud som lidelse og tristhed. Bruges til at formidle et sæt uheldige følelser som sorg, skuffelse, stress, omvendelse eller begærlighed.

Læs mere: Emoji 😞 Skuffet ansigt


Hvad betyder 😔

Trist, tænksomt ansigt

Et gult ansigt med triste lukkede øjne og buede øjenbryn, med en lukket lige mund. Giver udtryk for at være tankevækkende på en trist måde, ser næsten ud af livet og tænker på, når alt virkelig gik galt - hvorfor skete det sådan? Ofte plejede at udtrykke bare sådanne følelser af håbløshed.

Læs mere: Emoji 😔 Trist, tænksomt ansigt


Hvad betyder 😟

Bekymret ansigt

Et gult ansigt med åbne øjne og hævede rynket øjenbryn, og en dyster min, emojin ser generelt utilfreds ud. Ofte bruges til at udtrykke moderat triste følelser som f.eks generel angst, lettere angst, ulykkelig eller mildt skuffet.

Læs mere: Emoji 😟 Bekymret ansigt


Hvad betyder 😕

Forvirret ansigt

Et gult ansigt med åbne øjne og en vinklet mund, næsten som at tygge på læberne. Giver et indtryk af at være usikker eller lidt forvirret, som om det ikke rigtig ved hvad der sker, eller hvis der er sket, er okay. Brugt simpelthen at udtrykke, at du er forvirret eller lidt forvirret over noget.

Læs mere: Emoji 😕 Forvirret ansigt


Hvad betyder 🙁

Lidt utilfreds ansigt

Et gult ansigt med åbne øjne og en mund, der giver et lille duftindtryk. Ofte bruges til at udtrykke milde følelser af skuffelse eller tristhed, eller at du er lidt bekymret.

Læs mere: Emoji 🙁 Lidt utilfreds ansigt


Hvad betyder ☹️

Utilfreds ansigt

Det klassiske sure ansigt. Et gult ansigt med enkle åbne øjne og en mund, der giver et meget surt indtryk. Ofte bruges til at udtrykke ret stærke følelser af skuffelse eller tristhed, eller at man er meget bekymret.

Læs mere: Emoji ☹️ Utilfreds ansigt


Hvad betyder 😣

Standhaftigt ansigt

Et gult ansigt med lidt svag, rynket øjenbryn og komprimerede X-formede øjne, næsten som at kæmpe for at holde tårerne inde eller gennemgå noget meget svært. Ofte brugt til at udtrykke, at du kæmper vedvarende, men kan også bruges til at udtrykke forskellige grader af frustration, tristhed og hjælpeløshed.

Læs mere: Emoji 😣 Standhaftigt ansigt


Hvad betyder 😖

Forbistret ansigt

Et gult ansigt med komprimerede X-formede øjne og en krøllet mund, næsten som den er frustreret og forsøger at holde tårerne tilbage. Ofte bruges til at udtrykke følelser som frustration, afsky, tab eller irritation.

Læs mere: Emoji 😖 Forbistret ansigt


Hvad betyder 😫

Oprevet ansigt

Et gult ansigt med komprimerede X-formede øjne bøjede øjenbryn og en stor åben mund, der ser lidt utilfreds, næsten som at hente vejret efter en indsats eller gabende. Er beregnet til at repræsentere træthed eller træthed, men bruges ofte til at udtrykke forskellige niveauer af frustration, eller at du er ked af det. Nogle gange er det også vant til at udtrykke, at du er forbavset og ikke rigtig kan håndtere hvor god nogen eller noget er.

Læs mere: Emoji 😫 Oprevet ansigt


Hvad betyder 😩

Udmattet ansigt

Et gult ansigt med lukkede rynkede øjne og endnu mere rynke øjenbryn og en stor åben mund, der på en eller anden måde ser lidt utilfreds, næsten som om det er ved at give op. Er beregnet til at afspejle følelser af frustration og tristhed, men også på en legende måde til en vis grad fornøjelse og hengivenhed.

Læs mere: Emoji 😩 Udmattet ansigt


Hvad betyder 🥺

Bønfaldende ansigt

Et gult ansigt med buede øjenbryn, store "hvalp øjne", en mund, der udtrykker en form for bekymring og med en lille rødhed omkring kinderne. Denne emoji skal repræsentere et ansigt, der beder og beder, men kan også bruges til at udtrykke, hvordan rødt er blevet over noget, som nogen har gjort, eller hvor meget man beundrer eller noget.

Læs mere: Emoji 🥺 Bønfaldende ansigt


Hvad betyder 😢

Grædende ansigt

Et gult ansigt med buede øjenbryn, triste øjne og et let trist udtryk i munden med en tåre fra et øje, der løber langs kinden. Ofte bruges til at udtrykke milde følelser af sorg eller smerte, simpelthen at du er ked af det.

Læs mere: Emoji 😢 Grædende ansigt


Hvad betyder 😭

Ansigt, der græder højt

Et gult ansigt med bøjede øjenbryn, lukkede triste øjne og en åben men komprimeret mund, der udstråler fortvivlelse, med tårer, der strømmer ned i kinderne fra begge øjne. Er beregnet til at udtrykke usynlig sort og fortvivlelse, men bruges også ofte til at udtrykke overvældende følelser af lykke eller taknemmelighed.

Læs mere: Emoji 😭 Ansigt, der græder højt


Hvad betyder 😤

Vredt ansigt som fnyser

Et gult ansigt med lukkede øjne, rynkede øjenbryn og en stor grum min, med to dampsprutter blæser ud af emojis næse. Det er meget nemt at tro på, at denne emoji skal symbolisere en person, der er sur og blæser luft ud af næsen, eller som sniffer temmelig meget som om de har ret ved noget eller tror, at en anden gør det dårligt. Men denne emoji skal faktisk symbolisere et triumferende ansigtsudtryk, tro det eller ej.

Læs mere: Emoji 😤 Vredt ansigt som fnyser


Hvad betyder 😠

Vredt ansigt

Et gult ansigt med ret lille buet mund og øjenbryn rynket skråt nedad på en måde, der gør ansigtet ser vredt ud. Er beregnet til at udtrykke varierende følelser af vrede, f.eks. at du er sur eller irriteret, eller endda forbandet. Kan også bruges til at symbolisere, at man er mening med mening.

Læs mere: Emoji 😠 Vredt ansigt


Hvad betyder 😡

Surmulende ansigt

Et rødfarvet ansigt med ret lille buet mund og øjenbryn rynket skråt nedad på en måde, der gør ansigtet ser vredt ud. Er beregnet til at udtrykke stærke følelser af vrede og had, f.eks. at du er korrekt forbandet, forstyrret eller irriteret.

Læs mere: Emoji 😡 Surmulende ansigt


Hvad betyder 🤬

Ansigt med symboler for munden

Et rødfarvet ansigt med øjenbryn rynket skråt ned på en måde, der gør ansigten til at se sur ud, og en sort strimmel af hvide typografiske symboler dækker munden. Er beregnet til at udtrykke stærke følelser af vrede og agitation, mens du sværger eller skriger uforvarende ord.

Læs mere: Emoji 🤬 Ansigt med symboler for munden